En sevdiğim sofraların kahvaltı sofraları olduğunu hep söylerim artık siz de biliyorsunuz :)
Sofradaki sunumlar, renk uyumları dışında tabi ki kahvaltılıklar da çok önemli. Krebi evlendiğimden beri o kadar çok yaptım ki, neredeyse haftada bir yapar oldum diyebilirim.. Hele ki tereyağlısını keşfettikten sonra.. Üniversite yıllarımı hatırlatır bana hep krep, o zamanlarda çok yapardık kızlarla :)
Tereyağlı krep hem inanılmaz hafif oluyor, hem çok lezzetli hem de yumuşacık :)
Üzerine, reçel, bal, salça, peynir dilediğinizi sürüp afiyetle yiyebilirsiniz kahvaltılarınızda..
Haftasonu da gelmişken ve bayramın bu son kahvaltılarında mutlaka sofranıza ekleyin derim.
Malzemeler: (2 kişilik)
- 1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 2 adet yumurta
Yapılışı:
- Derin bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağ ve sütümüzü koyup hızlıca çırpıyoruz.
- 2 adet yumurtamızı ekleyip tereyağ iyice eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Son olarak azar azar 3 yemek kaşığı unumuzu da ekleyip 5-6dk çırpıyoruz.
- Yapışmaz tavamıza peçete yardımıyla sıvı yağ sürüyoruz. Kepçe yardımıyla da krep karışımımızı tavaya koyup önlü arkalı pişiriyoruz.
Not:
Her krebi pişirdikten sonra peçete yardımıyla tavanıza yağ sürebilirsiniz.Kreplerinizi pişirdikten sonra zaten içinde tereyağ olduğundan tekrar üzerinde tereyağ gezdirmenize gerek yok. (Kimileri o şekilde yaptığı için eklemek istedim).
Afiyet olsun :)
Keyifli, huzurlu, bol muhabbetli kahvaltı sofralarınız olsun.
Mutlu haftasonları diliyorum herkese..
Sevgiler.
▒✿▒✿▒✿✿彡
YanıtlaSil▒✿
▒✿ Olá, amiga!
Passei para uma visitinha.
Receita fácil e deliciosaaaaaa!!!
Bom fim de semana!
Beijinhos do Brasil.
✿✿彡
muito obrigado meu amigo :))
SilCanım, Mübarek Kurban Bayramını sevdiklerinle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmeni dilerim.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, size de mutlu, huzurlu, bol muhabbetli bayramlar..
SilSevgiler.
krep çok severim.
YanıtlaSilsık yaparım.
ama evet böle bilmiyordum.
şekli de pek güzel.
hiç böle şekil vermemiştim.
not aldım ilk fırsatta yapıcim.
:)
Deepçim teşekkür ederim :)
SilŞekil için bir şey yapmadım kii kepçeyle alıp tavaya yaydırarak döküyorsun böyle oluyor işte :)
hadi dene bakalım..
Guzel bir paylasim, ogluma surekli yaparim
YanıtlaSilIzleyiciniz oldum, sevgiler
Ates boceginin annesi Muge:)
Müge hanımcım çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz bloguma..
SilBende en kısa zamanda geleceğim ziyaretinize :)
Çok sevgiler.
Didem'cim fotoğraf da tarif de harika olmuş yine :) bende çook severim dediğin gibi reçelle, peynirle, balla daha bir tatlanıyor, evlendiğimde bende sık sık yapacağımı düşünüyorum :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım..
Silİnşallah senin de evlendikten sonra yapıp tarifini bizimle paylaştığın günlerde gelecek Damla'cım :)
Ayy inşallaaah canım ya :) Az kaldı bakalım güzel telaşlarla geçiyor zaman :)
Siloyy oyy bu ne güzellikkkkk ! yemekte sunum bence pişirmek kadar önemli. :) ağzım sulandı.
YanıtlaSilHoşgeldin Merve'cim :)
SilGüzel yorumun için çok teşekkür ederim.
Kesinlikle katılıyorum sana, sunum da çok, çok önemli :)
Sevgiler.
Ellerine sağlık..
YanıtlaSilcanım benim kereplerin çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilben krep konusunda biraz başarısısızm :(((
tavada krabi çeviremiyorum :(((
çevirebilenlere imreniyorum :((
kapaklı krep tavalarından alıcam, kapakla çeviriirim artık :)))
ellerine sağlık tatlım süpeeeeeeeeeeeersin...
Çok teşekkür ederim Şirinem :)
SilKrepte aslında yapışmaz tava kullanırsan teflon, seramik gibi çok kolay oluyor. Benim tarifimi bir dene istersen bak yapışmıyor :)
Öpüyorum seni..
bende en çok kahvaltı sofralarını o sofrada yapılan sohbetleri severim
YanıtlaSilkrepler harika olmuş ellerine sağlık
mutlu bir haftasonu dileğiyle....
Çok teşekkür ederim..
SilPek hoş olur kahvaltı sofralarında muhabbet :)
Size de keyifli haftasonları..