Hemen hemen her pazar akşamı balık akşamıdır bizde :)
Gün içerisinde tüm liste yapılır, gerekli malzemeler alınır ve akşama doğru yavaş yavaş sofrayla birlikte hazırlıklara başlanır :)
Daha önce bahsetmiştim, takip edenler bilir, eşimin aldığı çiçeklerin kağıtlarını paketlerini atmam, saklayıp daha sonra bir
yerlerde kullanırım diye :))
yerlerde kullanırım diye :))
Masada gördüğünüz beyaz zincir örtü evet! bildiniz! örtü değil :)) Yine eşimin daha önce aldığı çiçeklere sarılıydı :) Beyaz zincir olması bana balık ağını hatırlattı ve bende balık soframızda kullanmanın isabetli
olacağına karar verdim :))
O akşam soframızda Somon vardı..
Bu sefer fırında değil de kızartmasını yaptım ve o kadar kolay, o kadar lezzetli ki, yapmadıysanız deneyin derim :) Yok kızartma yapamam evim balık kokuyor diyorsanız ben ona da çözüm buldum :)
Kızartma tavanız ile aynı boyutta bir pilav tenceresini balıklar kızarırken üzerine kapatıyordunuz ve inanın hiç mi hiç koku olmuyor! Mis gibi :)
Buyrun kolaycacık tarifi ;
- Somon -
Malzemeler: (2 kişilik)
- 2 adet Somon
Yapılışı:
- Büyük boy kızgın tavaya hiç yağ koymadan 2 adet somonu yerleştiriyoruz.
- 20dk. bir tarafını 20dk. diğer tarafını çevirerek pişiriyoruz.
Afiyet olsun! :)
Bu kadar basit, inanılmaz lezzetli :)
Biz balığı fazla kızarmış sevdiğimizden 20şer dakika pişirdim, çok kızarmış sevmiyorsanız 15 dakika da pişirebilirseniz. Yalnız çevirirken çok dikkat edin hemen dağılabiliyor. Ben iki adet büyük spatulaya benzeyen kaşıklarım yardımıyla çevirdim :)
Veee uzun zamandır yapmak istediğim Mısır Ekmeği :)
Tarif Müge abladan, yani sevgili Müge Hüner'den :) Zaten onun bütüüün tariflerine hep çok güvenmişimdir, bunu da gözüm kapalı yaptım! :)
O kadar güzel oldu ki, pufur pufur, yumuşacık, mis gibi :) Eşimle beraber o akşam neredeyse tamamını yiyiverdik! :)
Tarifi ve yapılışını Müge abladaki gibi aynen yazıyorum ;
Malzemeler
- 1 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı (200 ml.) Süt
- 1 Su Bardağı (200 ml) Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Toz Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı (silme) Tuz
- 1/2 (yarım) Su Bardağı Un
- 4 Su Bardağı Mısır Unu
- 1,5 Su Bardağı (kaynar) Su
- 1 Paket Kabartma Tozu
Yapılışı
- Derin bir kasede, yumurta, süt, yağ, şeker ve tuzu çırpma teli ile iyice çırpın.
- Karışımın üzerine un, mısır unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve karıştırın.
- Son olarak, sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. (Bu aşamalarda karışım oldukça kıvamlı oluyor, çırpma teli ile zorlanabilirsiniz, ben de iri bir kaşık ile karıştırdım)
- 20x30 cm. ölçülerinde veya 24-26 cm. çapında bir kabı katı yağ ile yağlayıp, un serpin ve karışımı dökün.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 35-40 dk. üzeri iyice pembeleşip, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Herkese keyifli haftasonları..
Çok sevgiler :)
elıne sağlık mısır ekmeğınde kaldı aklım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.. Mısır ekmeğini denemenizi tavsiye ederim, eminim çok seveceksiniz :)
SilSevgilerimle..
canımm yaa mısır ekmeği harika görünüyor kokusu burnuma geldi :) ellerine sağlık nefis bir balık sofrası olmuş :)
YanıtlaSilCanım inişallah evlendikten sonra yaparsın sende :)
SilÇok teşekkür ederim tatlım..
Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlıkkkk
YanıtlaSilÇok teşekkür ederimmm :)
SilDidemim mısır ekmeğini hiç tutturamam ama bunu denicem ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım benim bende öyleysim ama bu tarifi denemelisin :)
SilSağol canım, öpüyorum seni
Mısır ekmeğini bende yapıyorum ve çok seviyoruz nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilÇok sevgiler.
canım ne güzel bir sofra böyle :) mısır ekmeği balıkla harika olur :) puf puf görünüyor dediğin gibi. Bende çok severim ellerine sağlık Didem'cim :)
YanıtlaSilMısır ekmeği gerçekten balıkla nefis oluyor Damla'cım :) Çok teşekkür ederim.. Öpüyorum seni
Silellerine sağlık tatlım...
YanıtlaSilyine çok güzel mamalar hazırlamışsın :)
Çok teşekkür ederim Şirine'm :)
Silben ve eşim balık sevmeyiz biliyor musun didemcim?
YanıtlaSilama senin balık pek leziz duruyor ve nedense canım çekti:)
koku oluyor ya ondan dolayı bana ağır geliyor da tercih etmiyorum sanırsam.
bi de senin şu bir şeyleri saklayıp,başka bir şeyde değerlendirmene bayılıyorum,fikrine sağlık :)
Aaaaa balık sevilmez mi canım? :) Hani derler ya "denizden babam çıksa yerim" bizde inan öyleyiz :))
SilEğer fırında yaparsan hiç ama hiç kokmuyor, veya kızartma tavanın aynı boyutlarında bir tencere kapatırsan üzerine hiç kokmuyor..
Kullanılabilecek hiçbir şeyi atmam ben canım :) Öyle şeyleri biriktirdiğim kocaman bir kutum var :) Arada karıştırıp kullanıyorum işte :) Çok sağol canım, öpüyorum seni..
Benim en sevdiğim sofradır balık sofrası..:)
YanıtlaSilYeşilliği,salatası,turp ve kızarmış balık..
Tam bir ziyafet benim için:)
Ellerine sağlık canım:)
Afiyet olsun.
Melihacığım al benden de o kadar! :)
SilBende bayılıyorum balık ve sofralarına :)
Çok teşekkür ederim canım, kucaklıyorum seni..
ellerine sağlık canım:)çook güzel görünüyor
YanıtlaSilafiyet bal şeker olsun
Çok teşekkür ederim :)
SilÇok sevgiler :)
Sofra nefis görünüyor.Afiyet olsun :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum :)
SilBenim zevkli arkadaşım ne cici bir masa hazırlamış
YanıtlaSilEllerine sağlık canım mutluluğunuz daim olsun inşaallah
Sevgilerimle:)
Canım benim çok teşekkür ederim güzel sözlerin için..
SilAminnnn, hepimizin inşallah :)
Çok sevgiler.
Bizde balığı ailecek çok severek yeriz.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBalık sevilmez mi? :)
SilÇok teşekkür ederim, sevgiler.
Masadada beğenilecek o kadar çok şey varki balık çok güzel mısır ekmeğine bayıldım çiçekten çıkan kağıdı atmayıp örtü yapman hepsi çoook hoş eline emeğine sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilBalığı çok sevdiğimiz için sofrasına da özenmemek olmazdı :)
Çok sevgiler.
off somona bayılırım adına da tadına da :) ilk ekmeğini de denemişsin çok hoş görünüyor canımm ellerine sağlık...
YanıtlaSilBizde bayılıyoruz somona :)
SilMısırekmeği evet di mi bir nevi ekmek yapmış oldum :) Sağol canım..
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
YanıtlaSilİletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com