13 Eylül 2012

Fırında Levrek :)



 
 
 
 
 
Yine başka bir yemek tarifiyle karşınızdayım :)

Daha önce de belirttiğim gibi zaman zaman yaptığım yemekleri de paylaşmak istiyorum yeni evli bir bayan olarak :)

Eşimle balığa bayılıyoruz! Her hafta yiyebiliriz! :) Evlendiğimden beri de ne zamandır balık yapmak istiyodum, yaz mevsimi falan bir türlü yapamamıştım. Sonunda yaptım! :)

İlk kez yapmama rağmen biz çok beğendik tadını, lezzetini.. Umarım siz de seversiniz.

 

Malzemeler : (2 kişilik)


  • 2 adet levrek
  • 2 adet limon
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Yapılışı :



  • Temizlenmiş balıklarımızı (ben alırken temizlettim) güzelce yıkıyoruz. Fırın tepsimize folyo yerleştiriyoruz ve balıklarımızı da tepsiye koyuyoruz.

  • 1 adet limonumuzu, havucumuzu ve soğanımızı halka halka doğruyoruz. Hepsini balıklarımızı koyduğumuz tepsimize güzelce yerleştiriyoruz.

  • Bir kaba 1 adet limonumuzu sıkıyoruz. Yine aynı kabın içine 2 diş sarımsağımızı rendeliyoruz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine biraz tuz ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

  • Hazırladığımız bu karışımı balıklarımızın üzerinde gezdirerek tüm tepsiye dağıtıyoruz. Önceden ayarlanmış 150 derece fırınımızda 25 dakika pişiriyoruz.
     
        Afiyet olsun.


        Yanına da bol rokalı, yeşillikli salata mis gibi :)

        Sanırım ben daha çok balık yapıcam :)

        Sevgiler.






16 yorum:

  1. Didemcim levreği biz de çok severiz ama bu şekilde yapmamıştım,deneyeceğim,ellerine sağlık güzel gözüküyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu halini de tavsiye ederim :)
      Sevgiler.

      Sil
  2. eminim çok güzel olmuştur...
    içine patatesde harika olur...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hım patates aklıma gelmemişti valla ama olabilir neden olmasın :)
      Sağol canım.

      Sil
  3. Canımm gecenin bu saatinde (01.05) elimden gelse kalkıp balık pişiricem :D
    Harika görünüyo,lezzeti görüntüden belli..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım iste ben sana hemen pişiriyim :)
      Çok sağol şekerim öpüyorum çok :)

      Sil
  4. ELLERİNİZE SAĞLIK

    ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.
    HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Seyyah Gül hoşgeldiniz bloguma :)
      Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
      Size de hayırlı cumalar..

      Sil
  5. tatlım merhaba,
    soruna cevap veriyorum:
    7-8 Hasanpaşa Kuru Pasta Fırını, (0212) 261 97 66. Şehit Asım Caddesi 8, Beşiktaş.

    tatlım nasıl tarif etsem yerini bilemedim...
    ama Beşiktaş çarşıyı biliyorsan yani Koton, Adil ışık ve Teknosa mağazaları var oraya yakın bir yerde çarşıya gittiğinde he balıkçılar çarşısına çok yakın...
    oraya gittiğinde kime sorarsan söylerler...
    yardımcı olabildiysem ne mutlu :))
    öpüldün tatlım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır! Bilirim oraları biraz dolaşıp bulabiliriz sanırım :)
      Çok merak ettim mutlaka uğrayacağım.
      Çok teşekkürler canım :)

      Sil
  6. eşin yapsın ama balık erkek işi kii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seviyorum mutfakla ilgili herşeyi o yüzden bizim evde mutfak benim işim :)

      Sil
  7. vayy kardeşim ne yaptın sen yaaa ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık Didem çok severim Şirine'nin de dediği gibi patates de çok yakışıyor. çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  9. Damla Başer hoşgeldiniz bloguma :)
    evet bi daha ki sefere patates eklemeyi düşünüyorum şirineye güveniyorum bu konuda :)
    Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...