22 Temmuz 2013

Sirkeli Kurabiye




Bakmayın siz onun isminin sirkeli olduğuna yerken sirkenin ne kokusu geliyor burnunuza ne de tadı! :)
O kadar güzel bir kurabiye o kadar harika bir lezzet ki mutlaka ama mutlaka yapmalısınız! Hem de çok bereketli, bir hamurdan tam 70 adet kurabiye çıkıyor! :) En çokta bu özelliğini seviyorum çünkü fırından çıktıktan sonra zaten yarısını yiyorsunuz :) Ben üst üste kaç tane yediğimi bilmiyorum :)

Evet bu sirkeli hanımları çok övdüm belki ama inanın onlar çok,çok daha fazlasını hakediyorlar! :)
Mutlaka denemelisiniz!

Tarif anneciğimden :) Yıllardır yapar, biz de yılardır misler gibi yeriz :) Geçen akşam da yine beraber yaptık :)


Sirkeli Kurabiye İçin Malzemeler:

  • 2 adet yumurta (birinin akını ayırıyoruz)
  • Yarım çay bardağı süzüm sirkesi
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar)
  • Üzeri için beyaz susam

Sirkeli Kurabiyenin Yapılışı:

  • Oda sıcaklığındaki margarini derin bir kaba alıyoruz, üzerine sıvıyağ ve yumurtaları ekleyip (birinin akını ayırıyoruz) yoğuruyoruz.
  • Sırasıyla şeker, sirke, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Son olarak unu azar azar ekleyip hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
  • Hamurdan elma büyüklüğünde koparıp elimizle rulo haline getiriyoruz ve bıçak ile iki parmaktan biraz daha az kalınlıkta kesiyoruz.
  • Kestiğimiz dilimleri ayırdığımız yumurtanın akına bulayıp susama sürüyoruz. Önceden ayarlanmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun! :)


Çok sevgiler.


Instagram -- didemmozkan

11 yorum:

  1. Eskiden size geldiğim zamanlardan hatırladım ben bu kurabiyeyi.. Akşam oldu mu çayın yanına bissürü şey çıkarır getirirdin :))

    Elmas teyzeminde senin de ellerine sağlık canımmm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet canım yaa annem ne çok yapardı o zamanlar :) Biz de hiç hamurişi eksik olmazdı :)
      Sağol canımmm

      Sil
  2. eline sağlık canım en sevdiğim kurabiyedir,mis mis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa biliyor musun sende :)
      Mis gerçekten canım.. Senin de ellerine sağlık o zaman ;)

      Sil
  3. didemcım sen tatı kuaabıyeler yaparken tuzlusu pek bı cazıp gelmıs anlasılannn :D

    afıyet olsun deneyecegım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım tuzlu kurabiye değil bu da tatlı kurabiye, içinde 9 kaşık şeker var :)
      Denemelisin canım, afiyet olsun şimdiden :)

      Sil
  4. Sirkenin gevrek yaptığını duymuştum, deniycem ilk fırsatta. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, evet kesinlikle sirke çok hoş bir gevreklik veriyor kurabiyeye..
      Umarım seversiniz, kolay gelsin şimdiden :)
      Çok sevgiler.

      Sil
  5. Didemcim not aldım ramazan sonrası hemen denicem
    Ellerine sağlık senin ve anneciğinin
    Kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim afiyet olsun şimdiden öyleyse :)
      Çok teşekkürler canım, benden de koskocaman sevgiler! :)

      Sil
  6. Bugün tarifi okudum,hemen mutfağa koştum zira oğlumun doğum gününe hazırlık yapıyorum,yanlız ben tuzlu kurabiye istediğim için şeker yerine bir buçuk tatlı kaşığı tuz ile yaptım ve hayatımda yediğim en güzel kurabiyeydi.Anneciğinin elleri nur olsun.Ayrıca ben yutdışında yaşıyorum bu tatlara hasretiz sayende çok güzel bir kurabiye tarim oldu çok teşekkür ederim,umarım tariflerin devam eder şahsen ben çok sevinirim...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...