Haftalar önce yaptığım fakat tarifini yazmaya bir türlü fırsat bulamadığım kurabiye :)
Yoğun kakaolu, yumuşacık ve görüntüsüyle de sofralarınıza hoşluk katacak bir lezzet kendileri..
Yapımı da çok kısa, hemencik oluveriyor.
Son zamanlarda çoğunlukla yumuşacık kurabiyeler yaptığımı farkettim :) Aslında kurabiye denilince daha kıtır kıtır ya da daha sert tatlar gelir hep aklımıza, ama bence arada sırada değişiklik yapıp farklı lezzetler de denemek lazım diye düşünüyorum.. Pekte hoş oluyor benden söylemesi :)
Geçiyorum tarifime.. En kısa zamanda yapıp, mis gibi yemeniz dileğiyle.. :)
Çatlak Kurabiye İçin Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un (tepeleme)
- Yarım çay bardağı süt
- 50gr. kakao
- Üzeri için pudra şekeri
Çatlak Kurabiye'nin Yapılışı:
- Sırasıyla oda sıcaklığındaki yumurta, tereyağ, vanilya ve şekeri derin bir kaba koyup yoğuruyoruz.
- Un, kakao, süt ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
- Hamur elinize çok hafif yapışabilir. Ne çok sert olacak, ne de çok yumuşak. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarladıktan sonra elimizle hafif yassılaştırıyoruz. Ayrı bir kaba döktüğümüz pudra şekerine bulayıp tepsiye diziyoruz.
- Önceden ayarladığımız 170 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz.
Not: Tariften 16-17 adet çıkıyor. Hamuru yoğurduktan sonra hafif bir sertlik hissederseniz süt ekleyebilirsiniz. Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeler çok yumuşak olduğundan hemen elinize almamanızı, 5-10 dakika beklemenizi tavsiye ederim. Son olarak :) hamurdan çok büyük koparmayın çünkü pişerken yayılıyorlar.
Afiyet olsun!
Çok sevgiler :)
Instagram -- didemmozkan
görüntü pek hoş eminin tadıda öyledir ne de olsa arkadaşımın ellerinden çıkmış :)
YanıtlaSilşu aralar foccacia nın "kahve mantar" kurabiyesine pek dadandım onun tarifini bulmak istiyorum senin kurabiyenin görüntüsü çok yakın:) içine kahve de katsam olur mu ki acaba :)))
Ellerine sağlık canımm ..