13 Kasım 2013

Şerit Poğaça





Uzun zamandır tarif yayınlamasam da aslında tarif vermeyi çoook seviyor ve çoook özlüyorum :)
Umuyorum ki bundan sonra tembellik yapmayacak ve daha sık tarif yayınlayacağım :)

Şerit poğaça belki daha önce yapanlarınız vardır, ben geçenlerde ilk kez yaptım ve bundan sonra çokça yapacağım tariflerden oldu kendileri.. Yumuşacık, mis gibi bir poğaça ve en sevdiğim özelliklerinden biri de bayatlamaması.. Sıkıca kapattığınız saklama kabınızda günlerce tazecik, yumuşacık yiyebilirsiniz :)
Bir de gerek görselliği ile gerekse yumuşacık lezzeti ile kahvaltı sofralarınızı süsleyecek harika bir poğaça bu :) Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum efenim ;) Tarifi ise daha önceden de bahsettiğim, tariflerine çok güvendiğim canımız komşumuz Zübeyde ablacığımdan :)
Yapılışı zahmetli gibi görünse de aslında çok pratik ve kolay..


Şerit Poğaça İçin Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yaş maya (tız maya da kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı şeker (silme)
  • 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Şerit Poğaçanın İçi İçin:

  • Çeyrek tutam maydonoz
  • 1 su bardağı ezilmiş peynir

Şerit Poğaçanın Yapılışı:

  • Derin bir kaba bir bardak ılık sütü koyup içine yaş mayayı ilave edip elimizle karıştırıyoruz.
  • Yumurtanın akını içine sarısını üzerine sürmek üzere ayırıyoruz.
  • Ardından sırayla vanilya, sıvıyağ, yoğurt, şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz.
  • Unu azar azar ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Hamur elimize çok az yapışacak kıvama geldiğinde un koymayı bırakıyoruz.
  • Yoğurma işlemi tamamlanan hamurun üzerine bir bez örtüp 40-45 dk kadar kabarmaya bırakıyoruz.







Kabaran hamurdan bir parça koparıp merdane yardımı ile çok az açıyoruz. İsterseniz elinizle de açabilirsiniz. Hamuru açtıktan sonra sol tarafta fotoğrafını gördüğünüz gibi bir tarafına peynir-maydonoz karışımından koyuyoruz. Diğer tarafına ise bıçak yardımıyla kesikler atıyoruz.
Son olarak kesikleri tek tek hamurun diğer tarafına kapatıp birleştiriyoruz. Kesiklerin ucu altta kalıyor.







    Bitmiş hali yine sol tarafta fotoğrafta gördüğünüz gibi oluyor       :)
    Bu şekilde tepsiye diziyoruz.

    Hepsini dizdikten sonra ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine     fırça yardımı ile sürüyoruz.

    Önceden ayarlanmış 180 derecelik fırında sadece 20 dakika     pişiriyoruz :)







Afiyet Olsun! :)




Herkese çok sevgiler :)


Instagram -- didemmozkan

4 yorum:

  1. Bu aralar çok rastladım bu güzel görüntüye.. Benimde ilgimi çekmişti harika görünüyo canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tesadüfen gittiğim bir gün Zübeyde abla da yedim :) Zaten Zübeyde ablayı bilirsin ;)
      Sağol canım..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...