28 Şubat 2013

Hünkar Beğendi




Hatırlarsanız daha önce eşim için hazırladığım doğum günü sofrasını yayınlamıştım.
Bugün o akşam için yaptığım Hünkar Beğendi'nin tarifi vermek istiyorum sizlere..
Biz çok beğendik, eti lokum gibi olmuştu, bende çok mutlu olmuştum :)
Çok şık bir sunumu olan bu yemek uğraşlı gibi görünse de aslında çok kolay.
Belki çoğunuz yapmış veya bir yerlerde yemişsinizdir.. Bu da benim tarifim ;)
 
 

Malzemeler: (2 kişilik)

  • 300 gr. kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber
 

Beğendisi İçin;

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber, sıvı yağ


Yapılışı:

  • Öncelikle kuşbaşı doğranmış dana etini 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tencereye koyuyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp 20dk pişmeye bırakıyoruz. (Etin kendisi ve soğan da su saldığı için, kendi suyunda pişirdim, eğer etiniz kendi suyunu çektiği halde pişmemiş ise ekstra kaynar su ekleyebilirsiniz. Ben eklemedim. Taze et ise zaten kendi suyunda pişecektir).
  • Etler pişmeye yakın, (20dk sonunda) 1 yemek kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip bir kez karıştırıyoruz. Ardından tuz ve karabiber ekliyoruz ve kapağını kapatıp 10dk sonra tencerenin altını kapatıyoruz. Yani ben toplamda 30dakikada pişirdim etlerimi.
  • Beğendisi için patlıcanları közlüyoruz. Ardından kabuklarını temizleyip mink minik doğruyoruz. (Ben kendim közlüyorum, hazırın tadını sevmiyorum).
  • Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup unu ekleyip kavuruyoruz. Un kavrulduktan sonra, közleyip doğradığımız patlıcanları ve sütü ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Son olarak randelenmiş kaşar peynirini ekleyip bir kaç dakika daha kavurup tuzunu ekleyip kapatıyoruz.

 
 
 
 
Servis yaparken önce beğendisini, orta da hafif boşluk kalacak şekilde
koyuyoruz ve üzerine de etini ekliyoruz.
 
Afiyet olsun :)
 
Çok sevgiler.
 



32 yorum:

  1. Eline sağlık Didemcim nefis olmuş hünkar beğendim:) afiyet olsun canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, biz de çok sevdik ;)

      Sil
  2. Çok iştah açıcı, çok severim fakat hiç evde yapmayı denemedim birgün yapacağım mutlaka:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, çok iştah açıcı bir görüntü :)
      Evde yapmanızı mutlaka tavsiye ederim, eminim kendi elinizden daha bir lezzetli olacaktır :)

      Sil
  3. çok güzel görünüyor canımm ben de inşallah evlendiğimde ilk yapacağım yemeklerden olcak :) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, evet inşallah o güzleri de göreceğiz sen yapıp yayınlayacaksın, bekliyorum ona göre ;)

      Sil
  4. oh my god ya sen ustasın yaaaa.
    not aldım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deep'çim..
      Not al, yap tabi ;)

      Sil
  5. çok güzel bir tarif benim içinn :)bir beğendi severim ben...beğendili köfte ,et,çok çok sviyorum...ellerinize,sunumuza sağlık...kocaman sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendili lezzetler :) Evet çok güzel oluyorlar :)
      Çok teşekkür ederim..
      Çok sevgiler.

      Sil
  6. en sevdiğim yemeklerden biridir :)
    çok güzel bir sunum yapmışsın canım...
    ellerine sağlık........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de çok seviyoruz canım :)
      Sağol Şirine'm :) öpüyorum seni

      Sil
  7. canımm arkadaşım ellerine sağlık harika olmuşş :) Benim de çok sevdiğim bi yemektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim..
      Senin maharetli ellerinden de nefis olur bence :)

      Sil
  8. beğendiği çok beğenirim:))ellerine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)
      Kocaman sevgilerimle..

      Sil
  9. Merhabalar,
    Sayfanızı çok beğendim yeni keşfettim. Geç bile kalmışım oysaki :((((
    Herşey harika görünüyor. Hünkar beğendiye bayılırım:) Ellerine sağlık canım...
    İzlemeye hemen alıyorum sayfanı :) Bana da beklerim : http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlar diliyorum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Fatoşça Tatlar, hoşgeldiniz bloguma..
      Güzel yorumunuz için çok, çok teşekkür ederim :) Çok sevindim beğenmenize..
      En kısa zamanda bende geleceğim ziyaretinize :)
      Çok sevgiler.

      Sil
  10. ellerınıze sağlık cok lezzelı gorunuyor

    YanıtlaSil
  11. waw ellerine sağlık
    bizde pek severiz
    canım bende mimin var yapmak istersen buyur gel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim..
      Gelirim tabi :)

      Sil
  12. aman efendim sultanlara layık olmuş
    ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :)
      Çok sevgiler.

      Sil
  13. En sevdiğim ikili yan yana et ve patlıcan. süper olmuş, görüntü nefis ellerine kollarına sağlık arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Damla'cım bende çok seviyorum et ve patlıcan mükemmel ikili :)
      Çok teşekkür ederim canım..

      Sil
  14. Canım ellerine sağlık harika görünüyor!
    Artık ben de takipçinim, benim bloguma da beklerim :)

    visnetadindaa.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cansın'cım hoşgeldin bloguma..
      Güzel yorumun için çok teşekkürler :)
      Gelirim tabi ;)

      Çok sevgiler.

      Sil
  15. Merhaba;

    İşte budur. En sevdiğim yemek. Hergün yesem bıkmam herhalde. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Sevda Hanım,
      Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için..
      Bizde çok seviyoruz:)
      Sevgiler.

      Sil
  16. yazın en klas yemeklerinden bence de, harika görünüyor, eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, her daim yenen bir yemek sanırım :)
      Çok sevgiler..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...