Uzun zamandır tarif paylaşmamıştım.. Daha doğrusu pasta ve kurabiyelerimden fırsatım olmadı bir türlü :)
Ben her ne kadar bir süre tatlı yapmayacağım, bir süre tatlı yapmayacağım desem de olmuyor, olmuyor :) Bir anda kendimi mutfakta unu, şekeri ve daha bilimum malzemeleri çıkarırken buluyorum :)
Bir süre tatlı yapmayacağım dememin sebebi ise, sık sık tatlı yapıp, hemen hemen her gün tatlı yemek ve bunların bize kilo olarak geri dönmesi :( Evlendiğimden beri (1 ay sonra 1 yıl olacak) tam beş kilo aldım, eyvahlar olsun :( Tabi yoğunluktan dolayı bir süredir spor yapamamam da tuzu biberi oldu :( Gerçi her ne kadar yakınlarım, arkadalarım, eş, dost böyle çok iyi olmuş deseler de :) yok kararlıyım, bundan böyle tatlıya sınır getiriyorum :)
Gül tatlısını ise geçtiğimiz akşam ablama akşam yemeğine gelen kuzenlerimiz için yaptım. Ben sadece bir tanecik yedim, gerçekten :)
Çok hafif ve çok nefis bir tatlı. Özellikle benim gibi çok yoğun şerbetli sevmeyenler için bire bir :)
Tarifi ise yazılarını çok severek takip ettiğim sevgili
Hayat Cafe Tarileri blogunun yazarı Meliha'mdan :)
Ben çok küçük bir iki değişiklik dışında aynı şekilde yazıyorum tarifini :)
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
125 gr tereyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartmaz tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
2 buçuk su bardağı şeker
3 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti için su ve şekeri kısıka eteşte kaynatıyoruz ve ocaktan almaya yakın limon suyunu sıkıp, bir taşım daha kaynatıp bir kenara alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. (Şerbeti soğuk olarak fırından çıkan tatlıya hemen ekleyeceğiz)
- Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz ve azar azar un ilaveside yaparak kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru merdane yardımı ile 3-4 milim açıyoruz.
- Açılan hamurdan yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile veya çay bardağıyla yuvarlak şekiller çıkarıyoruz.
- 5 adet yuvarlak hamuru uçları birbirine değecek şekilde yanyana dizip rulo olacak şekilde yuvarlıyoruz ve tam ortasından bıçak yardımı ile kesip ikiye ayırıyoruz.
- Tüm hamura bu şekilde şekil verip tepsiye dizdikten sonra önceden 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlıya hemen şerbetini veriyoruz.
Afiyet olsun :)
Herkese çok sevgiler.